Μαθήματα για την αυθεντική καρμπονάρα από τον Ιταλικό Οργανισμό Τουρισμού!

Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας! Τιμή στο αγαπημένο ιταλικό πιάτο που έχει διάφορες ιστορίες για την προέλευσή του, αλλά και πολλές λάθος συνταγές.

Λέγεται ότι η καρμπονάρα προήλθε από τους ανθρακωρύχους στα Απέννινα Όρη που την έφτιαχναν με ό,τι είχαν. Αρχικά είχε μόνο τυρί και αυγό, αλλά οι ταβερνιάρηδες πρόσθεσαν χοιρινό γιατί -λέγεται- το ζήτησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες (που ήταν συνηθισμένοι σε αυγά με μπέικον).

Σημείωση: Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος, όπως στην “ελληνική” εκδοχή.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Τουρισμού μοιράστηκε την παραδοσιακή συνταγή: τυρί πεκορίνο, παντσέτα guanciale, αυγά, μαύρο πιπέρι. Τα ζυμαρικά βράζονται σε αλατισμένο νερό, το guanciale τηγανίζεται και ανακατεύεται με το μείγμα αυγών και τυριού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα