Μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια στους δρόμους στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων, ο Δήμος εξασφάλισε ποσό ύψους 2.086.636,09 € για την υλοποίηση έργων. Ένα από αυτά είναι η ανάπλαση της οδού Ζακυνθινού, που αποσκοπεί στην άρση της επικινδυνότητας της οδού και τη βελτίωση της λειτουργίας του οδικού δικτύου στην περιοχή. Το έργο περιλαμβάνει διάφορες παρεμβάσεις, όπως διαπλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμου και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης. Επίσης, δημιουργούνται δύο κόμβοι για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Επιπλέον, υλοποιούνται παρεμβάσεις οδοσήμανσης και βελτίωσης οδοστρώματος με τη δημιουργία κόμβων – διαβάσεων. Αυτά τα έργα συνεχίζουν το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπόνησε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων. Στόχος είναι η δημιουργία ασφαλών σημείων διέλευσης για τους πεζούς και τους οδηγούς, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις εγκρίσεις που έλαβαν οι κυκλοφοριακές μελέτες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε κόμβων-διαβάσεων σε σημεία με μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, όπως Ναυαρίνου και Σκρα, Ναυαρίνου και Ανατολής, Ναυαρίνου και Καραολή Δημητρίου, Πίνδου και Λευκωσίας και Μπλέσσα και Αργυροκάστρου. Επιπλέον, αναβαθμίζεται η οδοσήμανση και τοποθετούνται φωτεινά σήματα ορίου ταχύτητας και Stop. Επίσης, θα αποκατασταθούν οδοί όπως η Αναστάσεως, η Αρκαδίου και η Μπλέσσα συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. Το έργο είναι αναγκαίο για την ομαλή κίνηση των οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Επιπλέον, η αναβάθμιση της οδοσήμανσης και η αποκατάσταση των οδών Αναστάσεως, Αρκαδίου και Μπλέσσας είναι αναγκαία για την ασφαλή κίνηση των πολιτών. Τα έργα αυτά αναμένεται να ωφελήσουν συνολικά τον Δήμο και να διασφαλίσουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των δημοτών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα