CNBC: Μπεν Γουάλας: «Όλοι εκτός από τον Πούτιν βλέπουν την πραγματικότητα στην Ουκρανία»

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας εκτιμά ότι «όλοι μπορούν να δουν την πραγματικότητα στην Ουκρανία, εκτός από τον Πούτιν», και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που παραμένουν στην Ουκρανία, έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες, συνολικά 250.000 σκοτωμένους ή τραυματίες και πάνω από 10.000 τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με τον Μπεν Γουάλας, αν η Ρωσία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κινδυνεύει να χάσει όλα τα προνόμια που ήδη έχει.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε για την κατάσταση στην Ουκρανία στο περιθώριο της Άμυνας Κορυφής του Διαλόγου Shangri-La στη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στο Όσλο για να συζητήσουν τη βραχυπρόθεσμη βοήθεια για την Ουκρανία και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την πιθανή ένταξή της στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

putin 3

Στη συνάντηση, ο Μπεν Γουάλας είπε ότι οι πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που παραδόθηκαν πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν έναν ώθηση στην ουκρανική αντεπίθεση και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουκρανία έχει κερδίσει σε δυναμική.

Παρόλο που δεν υπάρχει «μαγική σφαίρα», η βρετανική κυβέρνηση βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, ενώ για τη Ρωσία τονίζει ότι βρίσκεται υπό συνεχή πίεση και εξαντλούνται τα αποθέματά της. Σε αντίθεση με αυτό, συνεχίζει να στοχεύει τις κρίσιμες εθνικές υποδομές και πολιτικές περιοχές της Ουκρανίας, κάτι το οποίο καταδεικνύει την απελπισία του ρωσικού καθεστώτος.

Αυτή η σύγκρουση έχει κόστος ως τώρα πάνω από 24.000 αμάχους, αν και η Ρωσία αρνείται ότι στόχευε συγκεκριμένα αμάχους. Ωστόσο, σχολεία, νοσοκομεία και θέατρα έχουν καταστραφεί σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα