Παρουσιάστηκε η πρώτη κούκλα Barbie με σύνδρομο Down (εικόνες)

Η Mattel, που φημίζεται για την κούκλα Barbie, παρουσίασε μια καινούργια μορφή της που μοιάζει με άτομα που έχουν σύνδρομο Down.

Σύμφωνα με τη δήλωση της αρμόδιας αξιωματούχου της εταιρείας Mattel, Λάιζα ΜακΝάιτ, ο στόχος είναι να ενθαρρύνουν όλα τα παιδιά να παίζουν και να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην κούκλα Barbie, ενώ παράλληλα να προωθούνται ιδέες διαφορετικότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η κουκλίτσα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down των ΗΠΑ και εκτός από το ότι βρίσκεται σε μικρότερο μέγεθος, παρουσιάζει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως μικρότερα αυτιά, αμυγδαλωτά μάτια και μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, που συνήθως σχετίζονται με τα άτομα που έχουν σύνδρομο Down.

Η κούκλα Barbie με σύνδρομο Down παρουσιάστηκε από το μοντέλο Ellie Goldstein, ένα άτομο με σύνδρομο Down που πόζαρε πρόσφατα για την βρετανική Vogue.

Η Mattel διέθετε επί δεκαετίες στην αγορά μια λευκή, ξανθιά και αδυνατιστή κούκλα, όμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της εμβληματικής κούκλας. Έτσι, σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα