Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: «Μορατόριουμ με την Ελλάδα ως τις 15 Σεπτεμβρίου»

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι περιμένει σύντομα θετικές εξελίξεις σε μερικά από τα διαφοροποιούνταν ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. “Περιμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση της διάρκειας του μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, οπότε υπάρχει πολύς τουρισμός”, είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

“Φυσικά, πρέπει να επιλύσουμε ορισμένα από τα υφιστάμενα προβλήματα μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, ως δύο πολιτισμένες χώρες, μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό”, πρόσθεσε ο Ακάρ, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας σημείωσε, επίσης, ότι “είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς”. Σχετικά  με το θέμα του απευθείας διαλόγου για τον οποίο μίλησε ο Καλίν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί με την Τουρκία καθώς και με τους γείτονές της, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την επομένη των εκλογών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα