Ο Πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει την απάθεια και τον φόβο ενάντια στους μετανάστες

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Φάρο μπροστά στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του, Μπριζίτ, κατήγγειλε τον “φόβο” και την “αδιαφορία” που επικρατεί απέναντι στους μετανάστες.

Ο Πάπας επισήμανε ότι ο όρος “εισβολή” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς οι μετανάστες δεν επιδιώκουν να εισβάλλουν αλλά ψάχνουν φιλοξενία στις χώρες υποδοχής τους. Εκτός αυτού, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ένταξη και όχι στην αφομοίωση των μεταναστών, καθώς η αφομοίωση θα οδηγούσε σε αποστροφή, εχθρότητα και μισαλλοδοξία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αυτές τις δηλώσεις μπροστά στον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος είχε απορρίψει την πιθανότητα υποδοχής μεταναστών στο νησί της Λαμπεντούζας. Επίσης, σε αυτήν την ομιλία, ο Πάπας αναφέρθηκε και στον νόμο για την ευθανασία που συζητείται στη Γαλλία, καλώντας τις τοπικές αρχές να μην αποδεχθούν μια “ψευδή προοπτική ενός ήσυχου θανάτου”.

Η επίσκεψη του Πάπα στη Μασσαλία θα ολοκληρωθεί σήμερα με την τελετή στο στάδιο Βελοντρόμ, παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του. Στη συνέχεια, αναχωρεί για το Βατικανό.

δειτε ακομα