Εργατικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας: Υπέρ μιας καλύτερης λύσης για το Brexit

Σε συνέντευξή του στην Financial Times, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι ο σκοπός του κόμματος είναι να διαπραγματευτεί μια “καλύτερη συμφωνία” για το ελεύθερο εμπόριο μετά το Brexit, εάν κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές. Ο Στάρμερ επισήμανε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ικανοποιητική και επισήμανε την ανάγκη για μια πιο επωφελή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία λόγω του Brexit, όπως οι περιορισμοί στο εμπόριο, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και ο ανταγωνισμός στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το Εργατικό Κόμμα έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο Brexit και ότι πρέπει να καταβάλλονται προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή διαχείρισή του. Με τα επερχόμενα εκλογικά αποτελέσματα, το Εργατικό Κόμμα έχει ηγηθεί σε δημοσκοπήσεις για 13 συνεχόμενα χρόνια.

Επτά χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016, περισσότεροι από τους Βρετανούς πιστεύουν ότι το Brexit ήταν αποτυχημένο, σε αντίθεση με τη συντηρητική κυβέρνηση που προβάλλει τα οφέλη της ανεξαρτησίας.

δειτε ακομα