Η μαύρη σοκολάτα: ένα θεραπευτικό γλυκό;

Αν κάποιος δεν έχει ένα παθιασμένο κόλλημα με τη σοκολάτα, τότε δεν λέει πλήρως την αλήθεια. Πάντως, η σκέψη ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι υγιεινή, είναι πραγματικότητα, ανάλογα με τον Tim Spector, καθηγητή γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου και αναφορικά με το Vogue India.

Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 70% είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολυφαινόλες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και μειώνουν τη φλεγμονή. Επίσης, οι πολυφαινόλες, μιας ένωση που βρίσκεται στα φυτικά τρόφιμα, παρέχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δύναμη που έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Μια μεγάλη μελέτη σε 20.000 άτομα ανέδειξε ότι αυτοί που έλαβαν συμπληρώματα εκχυλίσματος κακάο είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις σε σχέση με την ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο. Έτσι, η επιστήμη επιβεβαιώνει τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία.

Η περιεκτικότητα σε κακάο καθορίζει την υγιεινή

Σοκολάτα

Το κλειδί είναι να επιλέγετε σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 70%, ελέγχοντας ταυτόχρονα την ετικέτα για ελάχιστα συστατικά και ζάχαρη. Οι χειροποίητες σοκολάτες με λίγα συστατικά, όπως κακάο και ζυμωμένους κόκκους, αποτελούν καλές επιλογές σύμφωνα με τον καθηγητή Spector.

δειτε ακομα

δειτε ακομα