«Πολιτικό τσαρλατάνο» χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ο Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στον Τζο Μπάιντεν ως “πολιτικό τσαρλατάνο” λόγω δηλώσεων που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων τον Απρίλιο του 1915. Ο Τζο Μπάιντεν είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι “ανανεώνει την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ” τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Τσαβούσογλου απάντησε ότι “οι πολιτικοί τσαρλατάνοι που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία βρίσκονται και πάλι στη σκηνή”.

5600505 1

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απορρίπτει τις δηλώσεις σχετικά με τα γεγονότα του 1915 ως μάταιες προσπάθειες για την ξαναγραφή της Ιστορίας με πολιτικά κίνητρα και καταδικάζει όσους επιμένουν σε αυτή την προκατειλημμένη στάση. Επιπλέον, καλεί τους κύκλους που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την Ιστορία να διορθώσουν τα σοβαρά λάθη τους και να υποστηρίξουν την Κοινή Επιτροπή Ιστορίας που προτείνεται, προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες περιφερειακής ειρήνης και συνεργασίας.

«Χαστούκι» από Μπάιντεν: «Ήταν γενοκτονία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζει απερίφραστα τα γεγονότα του 1915 στην Αρμενία ως γενοκτονία και συστηματική εκστρατεία βίας, κάνοντας αναφορά στον εκτοπισμό, τη σφαγή και τις πορείες προς το θάνατο περίπου ενός εκατομμυρίου Αρμενίων. Αντίθετα, η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη γενοκτονίας και ισχυρίζεται ότι έγινε μόνο εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού. Επιπλέον, ο Μπάιντεν αναφέρεται στο κακό του μίσους και χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Κωνσταντινούπολης στην ανακοίνωσή του.

usa

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Στις 24 Απριλίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την ημέρα μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία και αποδοκίμασε τη συστηματική εκστρατεία βίας κατά της αρμενικής κοινότητας. Ο Μπάιντεν ανανέωσε τη δέσμευσή του να μην ξεχάσει ποτέ αυτή την τραγωδία και να αγωνιστεί κατά του μίσους και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επικεντρώθηκε επίσης στην ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα του αρμενικού λαού και τόνισε τη σημασία να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αποτροπή μελλοντικών γενοκτονιών και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους ανθρώπους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα