Εισαγωγή νέων χρεώσεων σε λαϊκές αγορές και ταξί

Η μείωση των χρεώσεων για λαϊκές αγορές, ψιλικατζίδικα και ταξί εξετάζεται από τις τράπεζες και τους παρόχους POS. Αυτό αφορά τις προμήθειες που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω POS. Το Yπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους τραπεζών και παρόχους POS για την υποβολή προτάσεων για τη μείωση των προμηθειών για μικρές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Προμήθειες

Η μείωση των προμηθειών θεωρείται επιτακτική γιατί σε κλάδους όπως τα ταξί, τα ψιλικατζίδικα και οι λαϊκές αγορές υπάρχουν συχνά μικρές συναλλαγές. Οι εκπρόσωποι αυτών των κλάδων έχουν εκφράσει την άποψη ότι η χρήση POS καθιστά ανέφοδο την πώληση των προϊόντων τους. Η μείωση των χρεώσεων για μικρού ύψους συναλλαγές θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους κλάδους που πρέπει να χρησιμοποιούν POS.

Το νέο πλαίσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο προβλέπει έως 50% μείωση των προμηθειών για τη χρήση POS. Οι μέσες προμήθειες ποικίλουν ανάλογα με την τράπεζα και τον πελάτη. Τόσο οι τράπεζες όσο και οι πάροχοι POS εξετάζουν την δυνατότητα μείωσης των χρεώσεών τους. Οι συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν γίνει τόσο με τράπεζες όσο και με πάροχους POS.

δειτε ακομα

δειτε ακομα