Βλαντίμιρ Πούτιν: Απροσδόκητη επίσκεψη στην Κριμαία και τη Μαριούπολη.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη Μαριούπολη, το πρώτο ταξίδι του στα εδάφη της περιφέρειας του Ντονμπάς που κατέχονται από τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η επίσκεψη έγινε μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Κριμαία για την επέτειο της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία. Η Μαριούπολη κατακτήθηκε από τη Ρωσία τον Μάιο και ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη της Μόσχας στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν πέταξε με ελικόπτερο στη Μαριούπολη και περιηγήθηκε σε διάφορες συνοικίες της πόλης, συνομιλώντας με τους κατοίκους. Αυτή ήταν η πιο κοντινή απόσταση στις γραμμές του μετώπου που έχει βρεθεί ο Ρώσος Πρόεδρος από την έναρξη του πολέμου.

Ο Πούτιν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία και την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε κατά του Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την παράνομη απέλαση εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία. Ο Πούτιν έχει παραμείνει στο Κρεμλίνο, ενώ διευθύνει τη λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

δειτε ακομα