Τραμπ: Συγκρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν με τη Γκεστάπο

Πριν από περίπου 6 μήνες από τις αμερικανικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την άποψή του περί εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, τη συγκρίνει με τη Γκεστάπο. Αυτό αναφέρθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης χθες.

Ο Λευκός Οίκος και η ομάδα του Τζο Μπάιντεν αμέσως απάντησαν στη δήλωσή του.

“Αντί να ακολουθεί τη ρητορική των φασιστών, ο Μπάιντεν προσπαθεί να ενώσει τον λαό γύρω από τις δημοκρατικές αξίες μας και το κράτος του δικαίου” σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η ομάδα του κ. Μπάιντεν είχε προηγουμένως καταδικάσει τη δήλωση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, λέγοντας ότι η εκστρατεία του Τραμπ εστιάζεται μόνο σε εκείνον, στην οργή του και στα ψέματά του.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κατήγγειλε τους Δημοκρατικούς για τη δημιουργία μιας “κυβέρνησης Γκεστάπο”, κατηγορώντας και τους εισαγγελείς που τον διώκουν, όπως αναφέρει η New York Times.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας 90 λεπτών στην ιδιοκτησία του στη Φλόριντα, με την ηχογράφηση να δίνεται σε αμερικανικά μέσα από δωρητή.

Αντιμετωπίζοντας τέσσερις ποινικές διώξεις, ο Τραμπ συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση των Δημοκρατικών, χαρακτηρίζοντάς την ως κυνηγητό μάγισσων με σκοπό να τον εξαλείψει από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει επανειλημμένα κάθε εμπλοκή σε δικαστικές διώξεις κατά του πρώην προέδρου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα