Ο πάπας Φραγκίσκος καλεί την COP28 να αγωνιστεί για μια νέα, ουσιαστική συμφωνία

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε στη διάσκεψη του COP28, που λαμβάνει χώρα στο Ντουμπάι, να αγωνιστεί για μια ουσιαστική καινοτόμα συμφωνία για να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, περιλαμβάνοντας την εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων. Δήλωσε ότι το κλίμα είναι πλέον εκτός ελέγχου. Ο 86χρονος πάπας είχε προγραμματίσει να παρακολουθήσει τη διάσκεψη, αλλά για ιατρικούς λόγους δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Η πλήρης ομιλία του παραδόθηκε σε αντιπροσώπους του, με την υποστήριξη του καρδινάλιου Πιέτρο Παρολίν. Η διάρκεια της ομιλίας περιορίστηκε στα τρία λεπτά που ισχύει ως όριο για όλες τις ομιλίες.

Ο πάπας είπε ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί η δυνατότητα επίτευξης μιας σημαντικής αλλαγής στο πλαίσιο της COP και της οικολογικής μετάβασης. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προωθηθεί η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων, καθώς και η αλλαγή ενός σπαταλού τρόπου ζωής.

Εκφράζοντας τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, είπε ότι είναι αναγκαίο να δώσουμε προσοχή στις φωνές της φύσης και των φτωχών, και να διασφαλίσουμε το μέλλον τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα