Ορίστηκε η Ημερομηνία των Εξετάσεων Εισαγωγής στα Σχολεία

Η διαδικασία για την εισαγωγή σε πρότυπα, πειραματικά και εκκλησιαστικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, γονείς και κηδεμόνες μαθητών που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Πειραματικά, Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 ενημερώνονται για:

  • τη δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) που θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.
  • τη δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) που θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά, με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

  • Η δοκιμασία εισαγωγής στα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα διενεργηθεί επίσης την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα, μαθηματικά και θρησκευτικά, με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να είναι υποψήφιοι για έναν, περισσότερους ή όλους τους τύπους των προαναφερθέντων σχολείων.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών θα κληθούν με πρόσκληση να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση με τα αναγκαία δικαιολογητικά στις αρχές Μαρτίου 2024. Η ακριβής προθεσμία θα ανακοινωθεί αργότερα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχολεία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κλικ εδώ)
  • Για πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα ΕΔΩ και για τα Πειραματικά ΕΔΩ

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων (ΕΔΩ) οι μαθητές μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα εκκλησιαστικά σχολεία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα