Τελικός Champions League στις ΗΠΑ το 2026

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, η διοργάνωση των αγώνων του Champions League μπορεί να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2026. Αυτή η απόφαση έχει μεγάλη σημασία για το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, καθώς οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν στη χώρα αυτήν την ίδια χρονιά μαζί με το Μεξικό και τον Καναδά.

Η UEFA έχει ήδη προτείνει τη διεξαγωγή των επόμενων τελικών στην Κωνσταντινούπολη (2023), στο Λονδίνο (2024) και στο Μόναχο (2025). Ο Τσέφεριν αναφέρει ότι η ιδέα να διεξαχθεί ο τελικός στις ΗΠΑ είναι δυνατή και προσθέτει ότι το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα αυτή.

«Οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα για το καλύτερο και τίποτα για το χειρότερο. Έτσι θα ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως οι λάτρεις του μπάσκετ στην Ευρώπη ακολουθούν το ΝΒΑ», εξηγεί ο Τσέφεριν.

Εκτός από την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν το Κόπα Αμέρικα το 2024, με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας τους προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία για το Μουντιάλ που θα ακολουθήσει.

δειτε ακομα