Θεσσαλονίκη: Έβαλε κάμερες σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και κατέγραφε προσωπικές στιγμές πελατών

Ένας 62χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, που ενοικιαζόταν μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, εγκατέστησε κρυφές κάμερες και κατέγραφε προσωπικές στιγμές των πελατών του.

Πώς αποκαλύφθηκε η κρυφή κάμερα

Μια παρέα από την Πελοπόννησο νοίκιασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Τούμπα για τέσσερις ημέρες. Όταν η παρέα βγήκε για βόλτα, ένας από αυτούς πήρε ένα ρολόι και, γυρνώντας στο διαμέρισμα, αποφάσισε να βρει μπαταρίες από μια άλλη συσκευή που βρισκόταν στο δωμάτιο. Όμως, ανακάλυψε μια θύρα usb στο πίσω μέρος του ρολογιού και διαπίστωσε την ύπαρξη μιας κρυφής κάμερας στο νούμερο 6 του ρολογιού.

Ο πελάτης ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και το ρολόι κατασχέθηκε. Η δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων θα μεταβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Περιγραφή της παρέας πελατών

Ο ιδιοκτήτης ζητούσε από τους πελάτες του πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και την ταυτότητα των ατόμων που θα συνοδεύουν τον ενοικιαστή και ζητούσε παραπάνω χρήματα ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Η παρέα πελατών, που απαρτιζόταν από έναν 51χρονο άνδρα, έναν νεαρό και τη μητέρα του, αποκάλυψε ότι αφού ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη για τον αριθμό των ατόμων που θα διέμεναν, τους περίμενε και δεν τους επέτρεπε να φύγουν χωρίς να του δώσουν το υπόλοιπο ποσό.

Μετά την αποκάλυψη, ο ιδιοκτήτης δεν επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομία και η παρέα πελατών απευθύνθηκε άμεσα στις αρχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα