Μαρία Τσάλλα: Αποκλειστικό: Μυστήριο με τα 6 ταξίδια της ρωσίδας κατασκόπου – Το ζήτημα που ανησυχεί την ΕΥΠ

αραποιημένων ταυτοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Μαρία Τσάλλα» μπορεί να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία κατασκόπων, καθώς είχε παραποιήσει το πιστοποιητικό γέννησής της για να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα.

Η εξαφάνιση της «Μαρίας Τσάλλα» από την Αθήνα συνδέεται με τη δράση πράκτορα που είχε αποκαλυφθεί από τις Αρχές της Σλοβενίας και εκτιμάται ότι ήταν «φυτευμένος» από το ίδιο «κέντρο». Η πράκτορας αυτός είχε χρησιμοποιήσει παρόμοιες τακτικές με αυτές της «Μαρίας Τσάλλα», παραποιώντας ταυτότητες και εξαφανιζόμενος χωρίς να αφήνει ίχνη.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η «Μαρία Τσάλλα» είχε σχεδιαστεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τουλάχιστον 15 χρόνια πριν. Είχε κατασκευαστεί μια νέα ταυτότητα για αυτήν και είχε επενδυθεί στην εκπαίδευσή της και την κατασκευή σχέσεων και πηγών. Η «Μαρία Τσάλλα» μπορεί να ανήκει στην ειδική κατηγορία κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals», οι οποίοι χρησιμοποιούν παραποιημένα έγγραφα και ταυτότητες για να καλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα και να προστατευτούν από τις Αρχές.Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους κατασκόπους προέρχονται από δείγματα θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Σύμφωνα με πηγές του iΕidiseis, οι “illegals” δεν έχουν επαφή με την πρεσβεία της χώρας τους στην πόλη όπου τοποθετούνται ως κατάσκοποι. Η πρεσβεία της χώρας τους αγνοεί την ύπαρξή τους για να παρέχεται ακόμα μεγαλύτερη προστασία στους “illegals”. Μετά την τοποθέτησή τους, οι πράκτορες ζουν και συμπεριφέρονται βάσει της κατασκευασμένης ιστορίας που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα