Η διευθύντρια του Καραμανδάνειου κατέθεσε ότι δεν υπήρχε καμία αιτία για την ανακοπή της Τζωρτζίνας στη δίκη του Πισπιρίγκου.

την είδηση, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση της παιδίατρου και διευθύντριας του Καραμανδάνειου, Κατερίνας Τριάντη. Η μάρτυρας τόνισε ότι το κοριτσάκι που εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο σπασμών ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τους γιατρούς και έγιναν σειρά εξετάσεων που δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό. Ωστόσο, το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή τρεις μέρες μετά και προκάλεσε σοκ στους γιατρούς που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το περιστατικό. Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε έντονα στην κατάθεση της μάρτυρας και προκάλεσε αντιδράσεις από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.ong> Πώς ήταν η κατάσταση του παιδιού κατά τη διάρκεια της εξέτασης σας;

Η μάρτυρα, Τζωρτζίνα, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση και έτρωγε από έξω. Εκφράζει την απορία της για το πώς μπορεί ένα παιδί που θέλει να φάει σουβλάκια να πεθάνει έτσι. Η παιδίατρος δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης της, το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και γι’ αυτό είπε να πάρει εξιτήριο.

Η μάρτυρα αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί είχαν συστήσει να φύγει, μετά από έναν εμετό που έκανε και κρίθηκε ότι πρέπει να παρακολουθηθεί. Η μάρτυρας είπε στη μαμά του παιδιού ότι δεν βρήκαν νόσο και ότι η πόρτα τους είναι ανοικτή.

Η μάρτυρα αναφέρει ότι η ανακοπή που υπέστη το παιδί ήταν μία δυσάρεστη και αναπάντεχη εξέλιξη καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από την υπεράσπιση, η μάρτυρα δήλωσε ότι δεν γνώριζε τη δράση της κεταμίνης και ότι εκ των υστέρων έμαθε για την ουσία. Αναφέρει ότι κατέθεσε για τα περιστατικά που έζησε και δεν μπορεί να φανταστεί μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τον κ. Κούγια, η μάρτυρα απαντά ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ με κεταμίνη και ότι υπάρχουν φάρμακα, όπως ναρκωτικά κλπ, που κάνουν ανακοπή. Αναφέρει ότι της είπαν ότι το παιδί βρέθηκε πεθαμένο και έκαναν τεράστια προσπάθεια να το επαναφέρουν.

Ο μάρτυρας δεν ήξερε τη δράση της κεταμίνης και δεν είχε στο τμήμα του, αλλά οι αναισθησιολόγοι την ήξεραν. Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι έμαθε για την κεταμίνη μετά τον θάνατο του παιδιού. Ο δικηγόρος της ρώτησε αν η κεταμίνη θα μπορούσε να προκαλέσει ανακοπή με φραγή μύτης και στόματος, αλλά ο μάρτυρας δεν ήταν εγκληματολόγος. Επίσης, η παιδίατρος εξήγησε ότι η εξέταση χόλντερ δεν θα βοηθούσε εφόσον το κοριτσάκι δεν είχε συμπτώματα συμβατά με καρδιακή νόσο. Ο δικηγόρος της υπεράσπισης κατηγόρησε το μάρτυρα για ψέματα και ο μάρτυρας ζήτησε προστασία από την πρόεδρο. Επίσης, ο δικηγόρος της υπεράσπισης ρώτησε αν υπήρξε ιατρικό λάθος και αν η μητέρα δεν έκανε τίποτα, τι άλλο μπορεί να συνέβη. Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει και ο δικηγόρος της υπεράσπισης αποχώρησε με μια απειλητική επισήμανση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα