Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είχε το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στα τρόφιμα στην ΕΕ-27 τον Απρίλιο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στα τρόφιμα στην ΕΕ-27, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του Απριλίου. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα μετά από τη μείωση της κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν βρισκόταν στη θέση του έκτου.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η Ελλάδα παραμένει στην πέμπτη θέση στη γενική λίστα πληθωρισμού στην ΕΕ-27. Αναλυτικότερα, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανά χώρα παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

</

Κύπρος 6,2% από 6,1%
Ελλάδα 11,2% από 14,1%
Μάλτα 11,7% από 13,3%
Ιταλία 12,2% από 13,3%
Λουξεμβούργο 12,7% από 13,5%
Ισπανία 12,8% από 16,5%
Ιρλανδία 13% από 13,3%
Δανία 13% από 16,1%
Αυστρία 13,1% από 14,6%
Φινλανδία 14,9% από 17,7%
Ευρωζώνη 15,1% από 17,9%
Πορτογαλία 15,5% από 20%
Γαλλία 15,9% από 17,2%
Ολλανδία 16% από 18,4%
Σλοβενία 16% από 19,8%
Κροατία 16,1% από 18,3%
ΕΕ 16,6% από 19,6%
Βουλγαρία 17,1% από 22,2%
Βέλγιο 17,5% από 20,7%
Γερμανία 18% από 22,9%
Τσεχία 18% από 24,6%
Σουηδία 18,3% από 21%
Ρουμανία 20,1% από 22,2%
Λετονία 20,1% από 24,3%

δειτε ακομα

δειτε ακομα