Από 1/3 η υποχρεωτική σύνδεση POS-ταμειακών μηχανών

Επιβάλλεται η σύνδεση POS-ταμειακών μηχανών από 1/3

Χιλιάδες επιχειρηματίες έχουν δέκα ημέρες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για την απόκτηση ή παραγγελία POS, προκειμένου να αποφύγουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ έως τις 29 Φεβρουαρίου όσοι διαθέτουν ταμειακή μηχανή και POS θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις διασυνδέσεις τους.

Έχουν δηλωθεί 1.007.894 POS από 553.950 επιχειρήσεις στο Μητρώο της ΑΑΔΕ. Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ προσπαθούν να επιτύχουν τις προθεσμίες για τη διασύνδεση των ταμειακών – POS, που αποτελεί προϋπόθεση για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για να αντιμετωπιστούν τυχόν τεχνικά προβλήματα στη διασύνδεση των ταμειακών-POS, δημιουργήθηκε ειδική ομάδα εργασίας υπό τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Αναβαθμίζονται τα ταμειακά συστήματα και διασυνδέονται με τα POS στο τελευταίο στάδιο της διασύνδεσης. Η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους χρήστες υπηρεσιών πληρωμών με τρεις τρόπους: μέσω email, μέσω “Τα Μηνύματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE και με σχετική ένδειξη στα “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” στην εφαρμογή “Στοιχεία επιχείρησης”.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος επιδοτήσεων για προμήθεια POS από επαγγελματίες.

Από την 1η Μαρτίου 2024, θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ σε όσους εντοπιστούν ότι δεν διαθέτουν POS. Οι επαγγελματίες που ακόμα δεν έχουν προμηθευτεί POS μπορούν να αποφύγουν τα πρόστιμα υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεδειγμένα παραγγείλει το POS τους έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και περιμένουν την ρύθμιση και εγκατάσταση τους από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα