Ρεκόρ αριθμού μεταναστών στη Μεγάλη Βρετανία για το 2023

Το Σάββατο, ο αριθμός των μεταναστών που διέπλευσαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη κατέγραψε ρεκόρ με 872 αφίξεις. Αυτό οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.

Φέτος, περίπου 21.000 άνθρωποι έφτασαν στον προορισμό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από τον Αίθριο, μειώνοντας αρκετά σε σύγκριση με τις 45.000 αφίξεις που σημειώθηκαν πέρυσι.

Το Σάββατο, άλλοι 54 μετανάστες διασώθηκαν από τη γαλλική ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν σε λιμάνι της Γαλλίας, αφού το σκάφος τους υπέστη βλάβη. Ωστόσο, επισκευάστηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος με τις καλύτερες συνθήκες για την επικίνδυνη διέλευση της Μάγχης. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο καταγράφηκε από τη Βρετανία το απόλυτο ρεκόρ με πάνω από 5.300 αφίξεις. Αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα για τη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας, που προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης. Μολονότι οι περισσότερες αφίξεις είναι παράτυπες, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες στον έλεγχο της κατάστασης. Επίσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιστρέψει τους μετανάστες στις χώρες τους ή σε τρίτες χώρες όπως η Ρουάντα, αλλά αυτό το σχέδιο έχει ανασταλεί από τα δικαστήρια.

Από το 2018, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν διέλθει τη Μάγχη, ξεκινώντας με μικρά σκάφη από τη Γαλλία. Οι περισσότεροι από αυτούς ζητούν άσυλο, με αποτέλεσμα το σύστημα προσφυγικής υποδοχής να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτήσεων. Στα τέλη Ιουνίου, τουλάχιστον 175.000 άνθρωποι περίμεναν ακόμη μια απόφαση από τις βρετανικές αρχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα