Ο Σούνακ πιέζει τη Δύση για αυστηρότερη κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, κάνει έκκληση προς τις χώρες της Δύσης να δείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Ρώσους και έχουν παγωθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022. Αυτή τη θέση εξέφρασε σε άρθρο του στην Sunday Times, όπου επισημαίνει την ανάγκη για επιπλέον οπλική βοήθεια προς την Ουκρανία, όπως όπλα μεγάλης εμβέλειας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρομαχικά.

Ο Σούνακ τονίζει πως πρέπει να γίνει αυστηρότερη κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αναφέροντας τη σημασία της συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουόλι Αντεγέμο, συζήτησε το θέμα με τον βρετανό υπουργό Επενδύσεων, ενώ η G7 αξιολογεί την πιθανότητα κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για να αποζημιωθεί η Μόσχα για τις ζημίες που προκάλεσε με τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Σούνακ καλεί τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, εκφράζοντας εκτίμηση για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει μέχρι στιγμής. Τέλος, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σημαντικό ποσό στην παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα