Ισχυρές χιονοπτώσεις στη Νέα Υόρκη – Μέχρι και -38 βαθμοί στο Κολοράντο

Ένα κύμα παγωμένου κρύου κατακλύζει ένα μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας ασυνήθιστες χιονοπτώσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης και παγώνοντας μεγάλο μέρος των δυτικών πολιτειών.

Πολικές θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται σήμερα στα Βραχώδη Όρη, τις Μεγάλες Πεδιάδες και τα μεσοδυτικά, με την αίσθηση της θερμοκρασίας να υπολογίζεται το πρωί κάτω από τους -34 βαθμούς Κελσίου στην Πεδιάδα του Μισισίπι.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα σήμερα ήταν -38 βαθμοί Κελσίου στη μικρή πόλη Μπριγκσντέιλ, στο Κολοράντο, με πληθυσμό 134 κατοίκων.

Η Κέιτι Σάιζμορ, μια μπαρίστα στο Blue Mug Coffee Bar στο Γκρίλι του Κολοράντο, δήλωσε ότι είναι τρομακτικό να βρίσκεται τόσο κοντά στο πιο παγωμένο σημείο της Αμερικής.

Στο Γκρίλεϊ, που βρίσκεται 48 χιλιόμετρα μακριά, η θερμοκρασία ήταν περίπου 13 βαθμούς υψηλότερη, ενώ στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης το ύψος του χιονιού έφθασε τα 3,5 εκατοστά, διακόπτοντας μια περίοδο 701 ημερών με ελάχιστο χιόνι. Οι ντόπιοι προσαρμόζονται στο κρύο, φορώντας επιπλέον ρούχα και ενεργοποιώντας τα καλοριφέρ τους.

Η Νέα Υόρκη, που δεν είχε δει χιόνι πάνω από 2,5 εκατοστά εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, ξύπνησε με έντονες χιονοπτώσεις, βάζοντας τέλος σε μία «χιονο-ξηρασία».

δειτε ακομα

δειτε ακομα