Εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ εφήβων στην Θεσσαλονίκη

Μια ομάδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκε σε ένα γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός εφηβικού αγώνα μπάσκετ στο Ιβανώφειο στη Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί, περίπου 40 στο σύνολό τους, έσπασαν την πόρτα του γηπέδου και εισέβαλαν στο γήπεδο κρατώντας λοστό στα χέρια. Οι θεατές, γονείς των ανήλικων αθλητών, προσπάθησαν να καταλάβουν το τι συνέβαινε καθώς η επίθεση είχε προκαλέσει πανικό.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος εφήβων μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Δέκα και Ηρακλή. Οι γονείς ζήτησαν την απομάκρυνση τους από την αστυνομία, εξαιτίας του αυξανόμενου κινδύνου για την ασφάλεια των παιδιών τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ομάδα ήθελε να επιτεθεί σε οργανωμένους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Οι οπαδοί έγραψαν συνθήματα στις κερκίδες του γηπέδου και φαίνεται να είχαν στόχο την πρόκληση ενός σοβαρού περιστατικού. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η αστυνομία δεν παρενέβη καθόλου, παρά την αίτηση των γονέων των παιδιών να απομακρυνθούν οι οπαδοί από το γήπεδο.

Πρόκειται για ακόμη μία απόπειρα βίας στον αθλητικό χώρο στην Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις αρχές με αυστηρότητα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα