Η Ελλάδα στην κορυφαία δεκάδα χωρών ερωτευμένων με τον καφέ

Στην κορυφαία δεκάδα των χώρων που είναι ερωτευμένες με τον καφέ είναι η Ελλάδα, κατέχοντας την 9η θέση και αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Βραζιλία και η Ιταλία.

Για τους Έλληνες, ο καφές είναι καθημερινή απόλαυση και σύμφωνα με στοιχεία της Pricefox, η κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ φτάνει τα 3 κιλά τον χρόνο.

Η πρώτη θέση κατέχει το Λουξεμβούργο, με τους καταναλωτές εκεί να πίνουν σχεδόν 10 κιλά καφέ ετησίως. Ακολουθούν οι Φινλανδοί με 6,6 κιλά και η Σουηδία με 4,8 κιλά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ η Ιταλία και η Βραζιλία βρίσκονται στις 21η και 11η θέση αντίστοιχα.

Κόστος

Για τους Έλληνες, ο καφές είναι συνήθεια, είτε στο σπίτι είτε έξω. Σύμφωνα με στοιχεία της Focus Bari, περίπου το 1/3 των Ελλήνων επιλέγει να πίνει τον καφέ του εκτός σπιτιού καθημερινά.

Οι τιμές φαίνεται ότι είναι αρκετά υψηλές, καθώς ένας καπουτσίνο στην Ελλάδα κοστίζει κατά μέσο όρο 3,45 ευρώ, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το κόστος είναι χαμηλότερο. Συγκεκριμένα, στην Ιταλία το κόστος είναι 1,68 ευρώ, στην Ολλανδία 3,39 ευρώ, στη Γαλλία 3,18 ευρώ και στην Ισπανία 1,92 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Numbeo.

Η αξία της αγοράς καφέ στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ, με μεγάλο μέρος αφορώντας την επιτόπια κατανάλωση σε καταστήματα καφεστίασης και σούπερ μάρκετ.

Δημοσίευση από: Τα Νέα

δειτε ακομα

δειτε ακομα