«Θα μας ξαναδείτε», λένε οι Ρώσοι αντάρτες μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Ο διοικητής της πολιτοφυλακής των Ρώσων που επιτέθηκε σε ρωσική περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία είπε την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα κάνει σύντομα περισσότερες επιδρομές στη ρωσική επικράτεια.

Ο Ντένις Καπούστιν, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε ως διοικητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, μίλησε σε ρεπόρτερς στην ουκρανική πλευρά των συνόρων με τη Ρωσία, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από τη Μόσχα ότι απέτυχε μια επιδρομή στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι υπήρξε εγχώρια ρωσική διαμάχη
Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ρωσικούς πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την ως εγχώρια ρωσική διαμάχη. Δύο ομάδες ενόπλων που δρουν στην Ουκρανία – το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών και η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας – ανέλαβαν την ευθύνη.

«Νομίζω ότι θα μας ξαναδείτε σε αυτή την πλευρά», δήλωσε ο Καπούστιν, ο οποίος παρουσιάστηκε ως White Rex. «Δεν μπορώ να πω όσα έρχονται, δεν μπορώ καν να αποκαλύψω την κατεύθυνση. Τα … σύνορα είναι αρκετά μακριά. Ωστόσο, και πάλι θα υπάρξει σημείο ανάφλεξης».

Έξι drone καταρρίφθηκαν στην Κριμαία
Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η αεράμυνα κατέρριψε έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές.

Δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ στο Telegram.

Το Κίεβο απώθησε ρωσικά drone
Επίσης, η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου απέκρουσε πλήρως νέα «μαζική» επίθεση ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι εναντίον της πόλης, στη «δωδέκατη» επιδρομή μέσα στον Μάιο.

Η Ρωσία «επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στο Κίεβο από τον αέρα», δήλωσε μέσω του Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο, προσθέτοντας ότι ο συναγερμός διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα