MrBeast: Ο πιο διάσημος YouTuber παγκοσμίως

Σε μια εποχή που το Διαδίκτυο συχνά συνδέεται με ψεύτικες ειδήσεις και βίαιο περιεχόμενο, ο Αμερικανός Τζίμι Ντόναλντσον, γνωστός ως MrBeast, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Κανένας άλλος YouTuber δεν έχει τον αριθμό των συνδρομητών που έχει αυτός: Ο 25χρονος με περισσότερους από 220 εκατομμύρια συνδρομητές έχει κερδίσει την προσοχή του κοινού του με θετικά μηνύματα, πρωτότυπες ιδέες και δωροδοκίες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από αυτήν την επιτυχία;

Ο προϋπολογισμός του MrBeast ανέρχεται πλέον σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ανά βίντεο. Οι πόροι προέρχονται από το ίδιο το YouTube, τις διαφημίσεις και άλλες χορηγίες. Δημοσιεύει ένα νέο βίντεο περί το ένα βδομαδιαία, με διάρκεια περίπου 10 έως 30 λεπτά. Παράλληλα, αγοράζει έρημα νησιά για να προσκαλέσει τους συνδρομητές του να συμμετάσχουν, διοργανώνει πάρτυ σε γιότ αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και δημιουργεί επεισόδια παιχνιδιών ανάλογα με τη σειρά «Squid Game». Ο Ντόναλντσον έχει καλεσμένους φίλους του σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και έχει χαρακτηριστεί ως ο “Γουίλι Γουόνκα του Διαδικτύου” λόγω της γενναιόδωρης συμπεριφοράς του, καθώς δωρίζει μεγάλα ποσά χρημάτων, πληρώνει δίδακτρα για φοιτητές και στηρίζει την ανέγερση πηγάδιων στην Αφρική.

Το μυστικό της επιτυχίας ενός YouTuber

Οι λόγοι για την επιτυχία του είναι πολλοί: Η ομάδα του MrBeast κατανοεί τις επιθυμίες του κοινού του, δημιουργώντας εύστοχους τίτλους και χρησιμοποιώντας πολλά χρώματα που ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του κάθε επεισοδίου. Μέσω των βίντεο του καταφέρνει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού χρησιμοποιώντας έξυπνο περιεχόμενο και έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Συχνά προκαλεί την περιέργεια των θεατών που τον ακολουθούν μέχρι το τέλος του βίντεο. Εξάλλου, καταφέρνει να ενώσει το βαθύ χάσμα μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών ακολούθων στη διαίτερα διχασμένη κοινωνία των ΗΠΑ με τρόπο που θυμίζει περισσότερο την ψυχαγωγία του Hollywood παρά τις τηλεοπτικές εκπομπές. Το μυστικό του ίσως κρύβεται στον ελκυστικό τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ο ίδιος και οι φίλοι του στα βίντεο, είναι γνήσιοι, ευγενικοί, απρόβλεπτοι και αστείοι.

Από το YouTube στη βιομηχανία τροφίμων

Οι μελλοντικοί σχεδιασμοί του MrBeast είναι σαφείς και φιλόδοξοι: Επιθυμεί να εξελίξει ακόμη περισσότερο το επιτυχημένο του φορμάτ, δηλώνοντας ακόμη ότι μπορεί κάποια μέρα να επενδύσει δισεκατομμύρια σε βίντεο. Επιπλέον, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο 25χρονος κερδίζει περίπου 82 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, έχοντας πλέον και μια γραμμή προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων σοκολάτων και μπιφτεκιών, με τα οποία επιδιώκει να επεκταθεί και επιχειρηματικά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο MrBeast δεν θα αντιμετωπίσει έλλειψη ιδεών, χρημάτων ή συνδρομητών στο μέλλον.

Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

δειτε ακομα

δειτε ακομα