Ο Μακρόν προετοιμάστηκε καλά για τη συνάντηση με τον Σι

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επισκέπτεται την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά από πέντε χρόνια, επισκέπτεται Γαλλία, Σερβία και Ουγγαρία. Έχει συνετιστεί από τη σημασία αυτών των επισκέψεων για το Πεκίνο. Οι τρεις χώρες θεωρούνται σημαντικές για την Κίνα και τις προκλήσεις της “διάσπασης” στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η Κομισιόν και η Γαλλία ετοίμασαν την επίσκεψη με τον Κινέζο πρόεδρο. Έχουν εξετάσει κινεζικές εισαγωγές και ετοιμάζονται για δασμούς εναντίον επιδοτούμενων κινεζικών προϊόντων.

Η Κίνα επενδύει στην ΕΕ, με την Κομισιόν να αντιδρά με διαφορετικά εμπορικά μέτρα. Η Κομισιόν απείλησε με δασμούς για την υπερπαραγωγή κινεζικών οχημάτων που βλάπτει την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Επιπλέον, η Φον ντερ Λάιεν εξετάζει συνεργασία με το G7 για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αγοράς με την Κίνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσέφερε θετικά μηνύματα στον Κινέζο πρόεδρο, αναφέροντας την υποστήριξη της Κίνας για εκεχειρία σε διαφορετικά μέτωπα.

Ο Σι υποσχέθηκε εκεχειρία και δεσμεύτηκε όσον αφορά τις εξαγωγές προϊόντων διπλής χρήσης. Η επικείμενη συνάντησή του με τον Πούτιν προκαλεί ανησυχία.

Τέλος, ο Σι επισκέφθηκε το Βελιγράδι και θα επισκεφθεί τη Βουδαπέστη, δύο χώρες που ανοίγουν τις πόρτες τους για κινεζικές επενδύσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα