Έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελία για την απόφαση για το Μάτι [vid]

Η έφεση ασκήθηκε για το σκέλος των αθωώσεων, τα ελαφρυντικά και την μετατροπή της ποινής σε χρηματική. Η έφεση δεν αφορά μόνο τον ηλικιωμένο που έβαλε τη φωτιά που είχε ποινή 3 χρόνων γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η εισαγγελία Εφετών κινήθηκε άμεσα και μέσα στο χρονικό περιθώριο των δέκα ημερών που δίνει ο νόμος, άσκησε την έφεση. Αυτό σημαίνει ότι στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων θα καθίσουν συνολικά 20 κατηγορούμενοι, και οι καταδικασθέντες και οι αθωωθέντες.

Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Σπυρίδωνα Παππά.

Η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό. Προσπαθεί η δικαιοσύνη να καθαρίσει την απόφαση ώστε η δίκη σε δεύτερο βαθμό να ξεκινήσει μέσα στο 2024, πριν την παραγραφή το 2026.

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών, την εξαγοράζουν με 40,000 ευρώ

Οι ποινές φυλάκισης για τους έξι ενόχους κυμαίνονται από 111 έτη έως 3 έτη. Οι καταδικασθέντες καλούνται να πληρώσουν περίπου 40,000 ευρώ μετά την εξαγορά των ποινών τους. Η απόφαση προκάλεσε συγκίνηση με αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς και τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα