Η επανάσταση της τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων

Μήπως στο μέλλον οι κουζίνες μας θα έχουν το δικό τους “ψηφιακό σεφ”, παρασκευάζοντας γεύματα με τρισδιάστατη εκτύπωση; Αυτή είναι η τάση που προτείνουν οι ειδικοί ως μέρος της απάντησης στα προβλήματα της επισιτιστικής ανασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων είναι τώρα πραγματικότητα και μπορεί να δημιουργήσει φαγητά από κρέας, λαχανικά, τυρί και άλλα υλικά. Η δυνατότητα αυτή μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ πρέπει να εξεταστούν οι προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Πέρα από τις αρχικές δυσκολίες, η τεχνολογία αυτή αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες για τρόφιμα σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα. Παρόλο που αντιμετωπίζει κριτική για τον χαρακτήρα της ως “επεξεργασμένα τρόφιμα”, η τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων μπορεί να προσφέρει μια νέα προοπτική στην επίλυση προβλημάτων όπως η επισιτιστική ανασφάλεια και η αειφόρος παραγωγή τροφίμων.

Screenshot 108

δειτε ακομα

δειτε ακομα