Νέος επεξεργαστής Cortex-X4 από την ARM, ο γρηγορότερος μέχρι στιγμής


Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών ARM ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων επεξεργαστών, όπου ένας από αυτούς είναι ο ταχύτερος που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία. Αυτός είναι ο Cortex-X4 με υψηλές προδιαγραφές, εμφανίζοντας σημαντική αναβάθμιση στον τομέα single-threaded tasks με 15% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Cortex-X3 και μπορεί να φτάσει τα 3.4GHz. Μάλιστα, αποτελεί τον γρηγορότερο επεξεργαστή της ARM. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τους επεξεργαστές Cortex-A720 και Cortex-A520.

Ο επεξεργαστής Cortex-A720 σχεδιάστηκε για να διαθέτει υψηλότερη αποδοτικότητα, λαμβάνοντας μεγάλης σημασίας αναβαθμίσεις έως 20% σε σχέση με τον Cortex-A710 και τα 5 A720 cores που περιέχει διεκπεραιώνουν multi-threaded tasks με μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, A700 cores.

Εν τω μεταξύ, ο Cortex-A520 διαθέτει δύο Α520 cores τα οποία αξιοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Μέσω αυτών, εξασφαλίζει αναβαθμίσεις στην αποδοτικότητα έως 22% σε σχέση με τους προκατόχους του, A510 cores. Επιπλέον, η χρήση τους στους πιο high-end CPUs είναι ικανοποιητική για background tasks.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων επεξεργαστών αναμένεται να είναι στο τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024.

 

δειτε ακομα

δειτε ακομα