Αυτός ο πίνακας έθεσε νέο ρεκόρ για τον ακριβότερο πίνακα που πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Ευρώπη

Ένα πορτρέτο του Gustav Klimt πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο για το ποσό των 85,3 εκατομμυρίων λιρών (108,4 εκατομμύρια δολάρια), θέτοντας έτσι νέο ρεκόρ για τον ακριβότερο πίνακα που πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το έργο του Giacometti, “L’homme qui marche”, που πωλήθηκε το 2010 για 65 εκατομμύρια λίρες στο Λονδίνο.

Ο πίνακας με τον τίτλο “Dame mit Fächer”, που δημιουργήθηκε το 1917-1918, είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 65 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, μετά από 10 λεπτά συνεχόμενων προσφορών, που ώθησαν το έργο πέρα από την εκτίμησή του, πωλήθηκε για 85,3 εκατομμύρια λίρες, γίνοντας έτσι τον ακριβότερο πίνακα που έχει πουληθεί σε δημοπρασία του Klimt.

Το προηγούμενο ρεκόρ του καλλιτέχνη είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν πωλήθηκε το έργο “Birch Forest” του Klimt από τους κληρονόμους του Paul Allen για 104,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας “Dame mit Fächer” είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά σε δημοπρασία το 1994, οπότε και πωλήθηκε για 11,6 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Αυτό σημαίνει πως η αξία του ανέβηκε κατά περίπου 834% τα τελευταία χρόνια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα