Συμμορία παριστάνει τη ΔΕΗ και “ξαλαφρώνει” λογαριασμούς

Ο αριθμός των περιπτώσεων απάτης που ανιχνεύτηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχει αυξηθεί σημαντικά. Απατεώνες καλούν πελάτες τραπεζών, παριστώντας είτε τους Χρεωστικούς Ελέγχους Τραπεζών (ΧΕΤ), είτε τη ΔΕΗ, προσφέροντας την πίστωση ενός λογαριασμού Power Pass.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απατεώνες πείθουν τα θύματά τους να πατήσουν έναν σύνδεσμο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που δίνονται μέσω μηνύματος. Στη συνέχεια, οι άφεσημοι αυτοί κλέφτες καταφέρνουν να αποσπάσουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς, ενώ οι αποδείξεις στις τραπεζικές καταγραφές δείχνουν ότι η μεταφορά πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον κάτοχο του λογαριασμού, γεγονός που σημαίνει ότι τα χρήματα δεν αποζημιώνονται.

Οι απατεώνες δεν διακρίνουν τα θύματά τους. Καλούν αμέριμνα νέους, ηλικιωμένους και ανθρώπους με διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης. Η προσεκτικότητα είναι απαραίτητη για όλους μας, είτε λαμβάνουμε τηλεφωνήματα είτε έχουμε λογαριασμό στην τράπεζα. Σημαντικό είναι να μην κλικάρουμε σε συνδέσμους που λαμβάνουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κινητού.

δειτε ακομα