Στέλιος Πέτσας: Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ αξιοποιεί με πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο τις παραλίες μας

Ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας θεωρεί ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομιών εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά και παραγωγικά τις παραλίες μας. Κατά τη γνώμη του, το νομοσχέδιο βάζει τάξη στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές με σεβασμό στο περιβάλλον και στο κοινωνικό σύνολο.

Τα κύρια σημεία που επιδιώκονται με το νομοσχέδιο είναι η προστατευτική μεταχείριση των αιγιαλών και παραλιών, η βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και η αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν πέντε άξονες που προστατεύουν τους αιγιαλούς, εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, οργανώνουν τους διαγωνισμούς παραχώρησης με διαφάνεια, θεσπίζουν νέες υποχρεώσεις για τους παραχωρητές και επιβάλλουν αυστηρές ποινές σε περιπτώσεις παράβασης.

Ο κ. Πέτσας επικροτεί την ακρόαση φορέων και υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, διατηρώντας ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος και το δημόσιο καλλονό της χώρας μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα