Πελώνη: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θυμίζουν καρδιογράφημα που είναι σταθερό αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα με την ειδική σύμβουλο διεθνούς πολιτικής και δημόσιας διπλωματίας του Πρωθυπουργού, κ. Αριστοτελία Πελώνη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σταθερές αυτή τη στιγμή. Μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα.

Η κ. Πελώνη επεσήμανε πως η ελληνική πλευρά προσερχόταν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και εξέφρασε την ελπίδα της ότι αυτό το θετικό κλίμα θα εμπεδώσει και θα συμβάλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αναφορικά με τις θέσεις της Τουρκίας, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι, παρά τις διαφωνίες, δεν πρέπει να οδηγούν σε διμερείς κρίσεις ή σε πολεμικές καταστάσεις. Εξέφρασε την προσδοκία της για συνέχιση και βελτίωση της τωρινής σταθερής φάσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ερωτηθείσα για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Θράκη, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί τέτοια επίσκεψη.

Τέλος, ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι η Χάγη είναι σχετικά κοντά, η κ. Πελώνη σχολίασε ότι, παρά τις δυσκολίες και την απόσταση, είναι σημαντικό να συζητάμε με ηρεμία και να προχωρούμε προς τη βελτίωση του κλίματος των σχέσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα