Ο Πιερρακάκης στην Αυστρία: Συζητήσεις για Παιδεία και επαγγελματική εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, βρίσκεται στην Αυστρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με θέματα του υπουργείου του. Αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε με αυστριακούς αξιωματούχους για θέματα όπως ο νέος νόμος για μη κρατικά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων και η επαγγελματική εκπαίδευση.

Επισκέφτηκε μια δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Γκρατς και ενημερώθηκε για προγράμματα μαθητείας που συνδυάζουν τεχνολογία και παραγωγή. Ο Πιερρακάκης εξέφρασε την εντύπωσή του για την ενσωμάτωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην τοπική αγορά εργασίας.

Επίσης, είχε σημαντικές συζητήσεις με αξιωματούχους από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και το κρατίδιο της Στυρίας σχετικά με την ανώτατη και την επαγγελματική εκπαίδευση. Συζήτησε ενεργά θέματα που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.

Τέλος, συζήτησε με τον Αρσένιο για τη λειτουργία της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης και τις ανάγκες των Ελλήνων στην Αυστρία, ειδικά των εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκεί. Η συνεργασία με την Αυστρία θα ενισχυθεί για το κοινό καλό στον τομέα της Παιδείας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα