Ερντογάν: Νέα “επίθεση” φιλίας λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τις επίσημες συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μια ασυνήθιστη έκφραση φιλίας προς την Ελλάδα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ερντογάν είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις, αλλά τώρα φαίνεται να έχει αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα. Από την ελληνική πλευρά, ο πρωθυπουργός έχει διατηρήσει ανοιχτό το παράθυρο για διάλογο αλλά ταυτόχρονα έχει κλείσει τις πόρτες στις προκλήσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου και η ελληνική διπλωματία επιθυμούν την επίβεβαιωση του ήρεμου κλίματος και της βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών με συμφωνίες που ανήκουν στη θετική ατζέντα.

Πρόσφατα, ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του για μια νέα αρχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Σε συνέντευξη, ανέφερε ότι η διπλωματία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μηδενικό άθροισμα και ότι πρέπει να υπάρχει θέληση για επίλυση των αντιθέσεων με διάλογο και καλή θέληση.

Στη συνέντευξή του, ο Ερντογάν απευθύνθηκε ακόμη και προσωπικά στον Μητσοτάκη, εκφράζοντας την επιθυμία του για φροντίδα και μέριμνα στις ιστορικές και πολιτιστικές περιουσίες των δύο χωρών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα