Διεθνής Τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: “Μια νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα με αντιπροσωπεία υπουργών έρχεται σε μια περίοδο όπου Ελλάδα και Τουρκία ελπίζουν σε μια νέα αρχή στις σχέσεις τους, σχολιάζει το Reuters.

Οι δύο χώρες έχουν αντιμετωπίσει διαφορές για δεκαετίες, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν λίγο περιθώριο για βελτίωση.

Πρόσφατα, η στάση των ανώτερων πολιτικών παραχωρήσεων, μαζί με την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας μετά τον σεισμό στην Τουρκία, έχουν βοηθήσει στην βελτίωση των σχέσεών τους.

Παρά τις καλές προθέσεις, δεν αναμένεται μεγάλη πρόοδος σε παλαιά ζητήματα που είναι παράξενα για έναν μακροχρόνιο διπλωματικό διάλογο, σύμφωνα με αξιωματούχους και των δύο χωρών.

Η Αθήνα έχει δηλώσει ότι θα συζητήσει μόνο για οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και της υφαλοκρηπίδας, όχι για θέματα “εθνικής κυριαρχίας”, σημειώνει το Reuters.

Αντίθετα, το Associated Press αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επιζητεί τη βελτίωση των “τεταμένων” σχέσεων, ενώ είναι αισιόδοξος για τις σχέσεις με τους Δυτικούς συμμάχους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα