Η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στην Ελλάδα όπως στη Γαλλία; – Επίσημη ανακοίνωση.

Η Γαλλία βράζει μετά τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό από τον Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η ηλικία συνταξιοδότησης αυξήθηκε από τα 62 στα 64 έτη. Ερχόμενος λοιπόν στο ερώτημα αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ήδη η ηλικία για τη συνταξιοδότηση είναι τα 67 έτη, η κυβερνητική απάντηση είναι “όχι” – τουλάχιστον άμεσα.

Σε δηλώσεις του στο MEGA την Κυριακή (26/03), ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου αναφέρει πως ο ορισμός της ηλικίας συνταξιοδότησης συνδέεται αυτόματα με το προσδόκιμο ζωής. Το 2013 αυξήθηκε το όριο σύνταξης από τα 65 στα 67 χρόνια, αλλά δεν αναμένεται αύξηση στα όρια σύνταξης στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Εφάπαξ βοήθημα για χαμηλοσυνταξιούχους

Πάνω από 1 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το εφάπαξ βοήθημα ύψους 200 με 300 ευρώ έως τα τέλη του Μαρτίου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε μια πραγματικά καλή αύξηση στις συντάξεις στο τέλος της χρονιάς, ενώ, αν συντρέχουν οι ίδιες συνθήκες και φέτος, η κυβέρνηση θα εξετάσει το ζήτημα του εφάπαξ βοηθήματος.

δειτε ακομα