Βρετανία: Ο Κάρολος και η Καμίλα προσφέρουν χορτοφαγική κις λορέν στη στέψη τους

Ο Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν τη συνταγή που επέλεξαν για τη δική τους ενθρόνιση στις 6 Μαΐου και πρόκειται για μια χορτοφαγική κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν. Μετά το κοτόπουλο της στέψης που είχε σερβίρει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1953, η κις λορέν δεν συνηθίζεται στη Βρετανία, αλλά είναι ένα πιάτο που είναι πολύ συνηθισμένο στη Γαλλία.

Η συνταγή περιλαμβάνει σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, καθώς και γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά, τυρί τσένταρ και μπορεί να φαγωθεί ζεστή ή κρύα, σε συνδυασμό με πράσινη σαλάτα και πατάτες. Αυτό το πιάτο «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός».

Είναι άγνωστο εάν η χορτοφαγική κις λορέν του Καρόλου και της Καμίλας θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με το κοτόπουλο με κρεμώδη σως κάρυ της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο θεωρείται πλέον κλασικό πιάτο της βρετανικής γαστρονομίας και το βρίσκει κανείς ακόμη και στα σουπερμάρκετ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα