Τραμπ: Δυναμική εμφάνιση στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέκτησε τις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων σε δύο ακόμη πολιτείες το περασμένο Σάββατο – το Μιζούρι και το Μίσιγκαν – πλησιάζοντας περαιτέρω στην εξασφάλιση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Στο Μιζούρι, ο δισεκατομμυριούχος κέρδισε τη μοναδική υποψήφια αντίπαλό του, τη Νίκι Χέιλι, κερδίζοντας όλες τις ψήφους στην πολιτεία, σύμφωνα με την New York Times. Στο Μίσιγκαν, εξασφάλισε τους 39 εναπομείναντες αντιπροσώπους σε μια ψηφοφορία με περίπου 2.000 μέλη του κόμματος, όπως μετέδωσε το CNN. Προηγουμένως, είχε ήδη κατακτήσει 16 αντιπροσώπους σε αυτήν την πολιτεία.

Οι αξιολογητές προέβλεπαν ότι η κυρία Χέιλι θα μπορούσε να επωφεληθεί από διαφορές και σύγχυση στις ψηφοφορίες, αλλά αυτό δεν συνέβη. Επιπλέον, οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν επίσης στο Άινταχο, μια τρίτη πολιτεία, με τα αποτελέσματα να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Μέχρι στιγμής, ο πρώην πρόεδρος έχει κερδίσει σε όλες τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που έχουν διεξαχθεί. Οι νίκες του σημειώθηκαν λίγες ημέρες πριν από την “Σούπερ Τρίτη”, την Τρίτη 5 Μαρτίου, η οποία αποτελεί κρίσιμη μέρα με ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια αμερικανική περιοχή.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν μια αναμέτρηση ανάμεσα στον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον προηγούμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα