Πέντε Έλληνες έχασαν τις ζωές τους σε θανατηφόρο τροχαίο στη Λιβύη

Τραγωδία σημειώθηκε στη Λιβύη, όπου πέντε Έλληνες ανθρωπιστικοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς. Είχαν ταξιδέψει στη Λιβύη για να παράσχουν βοήθεια στην περιοχή που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel και τον ανεμοστρόβιλο του θανάτου, που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων.

Ο Γ.Β., ηλικίας 28 ετών, από την Καρδίτσα, ήταν υπαξιωματικός και ανήκε στην ομάδα των αλεξιπτωτιστών.

Η νοσηλεύτρια Ε.Α. από το Ηράκλειο, που έμενε στην Αθήνα, ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους.

Πίσω από τη νοσηλεύτρια Ε.Α κρύβεται μια τραγική ιστορία, με τον αδερφό της και τον θείο της να έχουν πεθάνει και οι δύο σε τροχαία δυστυχήματα.

Η νοσηλεύτρια Γ.Μ. από την Αθήνα, που είχε παντρευτεί πριν από έναν χρόνο, είχε εθελοντικά ταξιδέψει στη Λιβύη και εργαζόταν εδώ και χρόνια στον στρατό.


Λεπτομέρειες για το δυστύχημα

Η είδηση για το θανατηφόρο δυστύχημα στη Λιβύη με τους πέντε ανθρωπιστικούς εργάτες να χάνουν τη ζωή τους, σκορπίζει θλίψη και πόνο σε ολόκληρη τη χώρα. Ο τρόπος με τον οποίο συνέβη το δυστύχημα είναι σοκαριστικός. Επίσης, πριν από την επιβεβαίωση της είδησης, υπήρχαν δυσκολίες στις επικοινωνίες, προσθέτοντας ένα θρίλερ στην πορεία του συμβάντος.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξήγησε σε συνέντευξή του πώς συνέβη το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στα πέντε άτομα της ελληνικής αποστολής. Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τρία μέλη της αποστολής συγκρούστηκε με φορτηγό και πήρε φωτιά στην πόλη Ντέρνα. Άλλα δύο άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες.

Το λεωφορείο μετέφερε τα μέλη της αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την περιοχή όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συγκρούστηκε με ένα όχημα που κινούνταν αντίθετα. Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στη Βεγγάζη, που είχε ταξιδέψει για να βοηθήσει την περιοχή της Ντέρνα που επλήγη από τις πλημμύρες.

Πληροφορίες για το πώς συνέβη

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ήταν πίσω από το λεωφορείο και το συνόδευε. Όταν το πρώτο τζιπ πέρασε, το αυτοκίνητο στρίβει και συγκρούεται με το λεωφορείο από την αριστερή πλευρά. Το αυτοκίνητο εξερράγη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το δυστύχημα, λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος στη Λιβύη και των προβλημάτων οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

δειτε ακομα