Λεπέν: Ρήξη με τη γερμανική AfD

Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτης της ακροδεξιάς στη Γαλλία, είπε χθες ότι πρέπει να κόψουν τα νήματα με το γερμανικό κόμμα AfD επειδή έγινε τοξικό. Αυτό το βλέπει προβληματικό για τις ευρωεκλογές.

Στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο, κατηγόρησε την AfD ότι είναι ασταθής και βλέπει επιθέσεις στα ακροδεξιά στοιχεία εντός.

«Τώρα δεν είναι ώρα να σταθούμε στην άκρη, αλλά να κάνουμε έναν καθαρό διαχωρισμό από αυτή την κίνηση», είπε.

Η διάσπαση έρχεται αφού η AfD, το δεύτερο πιο δημοφιλές κόμμα στη Γερμανία, έχει πολλές αμφιβολίες για τις πολιτικές της και τη συμπεριφορά ορισμένων ανώτερων στελεχών.

Η δημόσια ρήξη με το Rassemblement National (RN) της Λεπέν μπορεί να δοκιμάσει την επιτυχία του ακροδεξιού κι ίσως να ασκήσει πίεση στην AfD, η οποία έχει αρχίσει να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις τώρα.

Η AfD χάνει τον Κραχ

Από την άλλη, η ακροδεξιά Ανανέωση για τη Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στον υποψήφιο για ευρωεκλογές Μαξιμίλιαν Κραχ να κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Το σχίσμα προέρχεται από τις «πρόσφατες δηλώσεις της AfD», όπως αναφέρει το γαλλικό TV France Info από συνέντευξη του Κραχ στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica το Σαββατοκύριακο.

Ο Κραχ είπε ότι «δεν ήταν όλοι οι SS εγκληματίες», αναφερόμενος στο Schutzstaffel (SS), τη φημισμένη παραστρατιωτική οργάνωση του Χίτλερ και των Ναζί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα