Συνεδρία για ειρήνη στην Ουκρανία: Σήμερα μιλάει ο Μητσοτάκης

Σήμερα, Σάββατο (15/06), ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία. Συμμετέχουν συνολικά 92 ηγέτες και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων.

Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε και η Κίνα δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με στόχο να επιτευχθεί μια «δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ».

Ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, εστιάζοντας στην ανάγκη επίτευξης μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, σύμφωνα με τη Διεθνή Νομική Τάξη και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μητσοτάκης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της Διάσκεψης και έπειτα συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola. Αυτή η συνάντηση έγινε ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα