Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών: Το NATO Σκέφτεται Κατάρριψη Ρωσικών Πυραύλων Που Πλησιάζουν Κράτη

Ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε χθες στο γεγονός ότι το NATO εξετάζει τη δυνατότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν υπερβολικά τα σύνορα κρατών-μελών της ομάδας, μόλις δύο μέρες μετά από υποστήριξη από τη Βαρσοβία για παραβίαση του εναέριου χώρου.

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ εισήλθε στον πολωνικό εναέριο χώρο για 39 δευτερόλεπτα, ενώ εκτοξεύτηκε κατά τη νύχτα εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας.

Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι όλα τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι ενεργοποιημένα και ο πύραυλος θα καταρριπτόταν αν υπήρχε οποιαδήποτε απειλή για την πολωνική επικράτεια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RMF24 ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης πυραύλων που προσεγγίζουν υπερβολικά τα σύνορα, πάντα με τη συνεννόηση της Ουκρανίας και τον σεβασμό των διεθνών συνεπειών.

Η Πολωνία είχε αναφέρει προηγουμένως ότι προ βραχυκόπων ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της και στη συνέχεια άλλος είχε καταλήξει στη χώρα, με τις αρχές να επαναλαμβάνουν τη σοβαρή τους ανησυχία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

δειτε ακομα

δειτε ακομα