Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι θα ξανασκεφτούν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά το βέτο τους στον ΟΗΕ

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα ξαναπιστεύσει τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά το βέτο της Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη, είπε σήμερα ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μιλώντας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο Αμπάς είπε ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται σε νέα και απαιτητική φάση, με πολλές επιλογές μπροστά της. Επίσης, ανέφερε ότι η ηγεσία των Παλαιστινίων θα εξετάσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ με βάση τη στήριξή τους στο Ισραήλ και τις επιπτώσεις στον παλαιστινιακό λαό.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία θα ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική για την προστασία των εθνικών αποφάσεων και την υιοθέτηση μιας παλαιστινιακής ατζέντας. Ακόμα, υπογράμμισε ότι η Παλαιστίνη δεν θα παραδοθεί σε αποτυχημένες πολιτικές.

Με προειδοποίησε ότι η στάση των ΗΠΑ έχει προκαλέσει οργή στον παλαιστινιακό λαό και σε ολόκληρη την περιοχή, ενδέχεται να οδηγήσει σε αστάθεια, χάος και τρομοκρατία.

Τέλος, ο Αμπάς εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη καταπίεση του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και τη λιμοκτονία των Παλαιστινίων από το UNRWA, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση στην περιοχή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα