Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με δυσαρεστεία από τις δύο πλευρές [vid]

Μια αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε στην Κάιρο της Αιγύπτου για συζητήσεις περί κατάπαυσης πυρός για έξι εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία του Ισραήλ δεν έχει ακόμα εμφανιστεί, παρά την παρουσία των αντιπροσώπων από Κατάρ και Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ισραήλ έχει αποδεχθεί υπό όρους την πρόταση για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Ωστόσο, η Χαμάς αρνείται να επιβεβαιώσει τους ομήρους που κρατά, καθιστώντας αβέβαιη τη στάση του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, η Χαμάς ζητάει την έξοδο Παλαιστινίων από το βόρειο τμήμα της Γάζας και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι συζητήσεις παραμένουν επιβεβλημένες, καθώς η κρίση επί τόπου επιδεινώνεται, με αδιέξοδο να φαίνεται πιθανό. Ο χρόνος πιέζει, εν μέσω αυξημένης πίεσης από τη διεθνή κοινότητα για κατάπαυση του πυρός.

Οι εργασίες για ειρηνική λύση συνεχίζονται, ενώ ο αθέτητος ρόλος της Χαμάς και η άρνηση του Ισραήλ να αποσύρει στρατεύματα απειλούν την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

δειτε ακομα

δειτε ακομα