Τι σκοπό έχει η καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra

Η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra υποβλήθηκε σε καθέλκυση χωρίς τον ιστό πολλαπλών ρόλων πανοραμικής απεικόνισης (PSIM), όπως ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία. Ο ιστός αυτός περιλαμβάνει το ραντάρ, το κέντρο μάχης και τους αισθητήρες του πλοίου και αναμένεται να τοποθετηθεί στο μέλλον.

Η δεύτερη φρεγάτα Belharra, η Νέαρχος F-602, θα παραδοθεί στα τέλη του 2025 και η τρίτη, Φορμίων F-603, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Εν τω μεταξύ, η διαδικασία επιλογής των πρώτων 120 μελών πληρώματος για την Φρεγάτα Κίμων F-601 είναι ήδη εξέλιξη. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το πλήρωμα θα μεταβεί στη Γαλλία για εκπαίδευση πάνω στα συστήματα του πλοίου.
Ήδη έχει επιλεγεί ο κυβερνήτης και ο πρώτος μηχανικός που παρακολουθούν το χτίσιμο του πλοίου και ενημερώνονται για τα υπερσύγχρονα συστήματα του.

Όσον αφορά τα δύο πρώτα πλοία, αυτά θα παραδοθούν σε γαλλική διαμόρφωση και μετά από την παράδοση του τρίτου πλοίου, που θα είναι σε ελληνική διαμόρφωση, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης των δύο πρώτων, προκειμένου να αποκτήσουν και αυτά τα ίδια οπλικά συστήματα.

Η φρεγάτα Κίμων F-601 παρουσιάστηκε επίσημα στον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, που παρέστη στην τελετή καθέλκυσής της. Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο και ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται.

δειτε ακομα

δειτε ακομα