Καρκίνος του γαστρεντερικού συστήματος: Εξέλιξη νέας συσκευής για γρήγορη διάγνωση από επιστήμονες

Ο καρκίνος του γαστρεντερικού συστήματος είναι συχνός και αποτελεί το 1/3 των καρκινικών θανάτων παγκοσμίως. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα και ο ενδοσκοπικός έλεγχος αποτελεί αποτελεσματική μέθοδος. Ωστόσο, η υψηλή κόστος και ο όγκος του εξοπλισμού αποτελούν εμπόδια. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ ανέπτυξαν μια καινοτόμο χαμηλού κόστους συσκευή απεικόνισης που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τις διαγνωστικές δοκιμές για τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος, καθιστώντας τις προσιτές για όλους.

Η νέα μικροσκοπική συσκευή απεικόνισης SFDI σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα των συμβατικών ενδοσκοπίων, χρησιμοποιώντας προηγμένη οπτική τεχνολογία για τη διάκριση μεταξύ καλοήθων και κακοήθων ιστών με ακρίβεια. Με πάνω από 90% ειδικότητα και ευαισθησία στην ανίχνευση του καρκίνου, αυτή η προσέγγιση υπόσχεται αξιόπιστα αποτελέσματα και αποτελεί μεγάλη πρόοδο στις διαγνωστικές τεχνολογίες.

Οι ερευνητές τονίζουν τη σπουδαιότητα της μελέτης για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών μεθόδων διάγνωσης καρκίνου, αλλά επισημαίνουν πως απαιτούνται περαιτέρω κλινικές δοκιμές πριν από την ευρεία χρήση της τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: Studyfinds

δειτε ακομα

δειτε ακομα