Δισεκατομμύρια τζιτζίκια αναμένεται να εμφανιστούν στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

Προβλέπεται ότι δισεκατομμύρια τζιτζίκια, τα οποία έχουν περάσει 17 χρόνια υπό την επιφάνεια της γης, θα εμφανιστούν σε μεγάλες περιοχές των ανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ. Τα τζιτζίκια, τα οποία έχουν εντυπωσιακά κόκκινα μάτια, μαύρο σώμα και πορτοκαλί φτερά, ζούσαν υπόγεια ως νύμφες και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν την εμφάνισή τους. Το τελευταίο τέτοιο γεγονός έλαβε χώρα το 2004, όταν 15 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Οχάιο, του Ιλινόις και της Τζόρτζια, γέμισαν με τα έντομα.

Τα τζιτζίκια εμφανίζονται κάθε 17 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανιστούν φέτος όταν οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστές, περίπου μέσα στον Μάιο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι εκατομμύρια τζιτζίκια θα συγκεντρωθούν σε πάρκα, δάση, γειτονιές και παντού, δηλώνοντας ότι ενδέχεται να βρίσκονται παντού. Οι τζιτζίκια δεν θα προκαλέσουν βλάβη στους ανθρώπους, αλλά ενδέχεται να προκαλέσουν ασθένειες στα κατοικίδια. Ο θόρυβος από τα τεράστια σμήνη θα είναι ιδιαίτερα αισθητός καθώς τα αρσενικά εκπέμπουν ήχους ζευγαρώματος που μπορεί να φτάσει τα 100 ντεσιμπέλ.

Εάν οι άνθρωποι καταφέρουν να ξεπεράσουν τον θόρυβο και την μαζική επέλαση των εντόμων, ίσως μπορέσουν να απολαύσουν αυτό το σπάνιο θαύμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η εμφάνιση των τζιτζικιών αποτελεί μία “θαυμάσια ευκαιρία για εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν ένα αξιοσημείωτο φυσικό φαινόμενο στη δική τους αυλή, που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον πλανήτη”, όπως δήλωσε εντομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα